ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ - ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ - DETA ELIS GREECE PARTNER
Test Depuls Μεταβλητότητας Καρδιακού Παλμού
Το τεστ Depuls Μεταβλητότητας Καρδιακού Παλμού είναι μια απλή εξέταση, η οποία όμως μας παρέχει πολλές πληροφορίες για την υγεία μας. Στην Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική χρησιμοποιείται ως μέρος της ολιστικής διαγνωστικής προσέγγισης. Ο θεραπευτής μέσω της ψηλάφησης του καρδιακού παλμού ήταν σε θέση να λάβει πληροφορίες αναφορικά με το όργανο το σώματος που νοσεί, αν αυτό έχει υπερβολική ενέργεια ή έλλειψη ενέργειας. Κατά την Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική, η ψηλάφηση γινόταν σε τρεις θέσεις σε κάθε καρπό (δεξί και αριστερό) και σε δύο επίπεδα (επιφανειακό και βαθύτερο) σε κάθε μια από αυτές τις τρεις θέσεις άρα συνολικά έξι θέσεις στον δεξιό καρπό και έξι θέσεις στον αριστερό. Αυτά τα 12 σημεία αντιστοιχούν σε 12 κύρια όργανα (κατά το Κινεζικό Σύστημα) 6 κοίλα όργανα και 6 συμπαγή.
Στη σημερινή εποχή, γίνονται μετρήσεις Μεταβλητότητας Καρδιακού Παλμού με εξελιγμένα μηχανήματα τα οποία όμως βασίζονται στην παραπάνω αρχή. Κατά βάση με το τεστ ΜΚΠ αξιολογείται η ικανότητα του παρασυμπαθητικού νευρικού κλάδου του Αυτόνομου Νευρικού Συστήματος να φέρνει τον οργανισμό σε κατάσταση αυτοϊασης και θρέψης (ο συμπαθητικός κλάδος ασχολείται με την επιβίωση).
Έρευνες έχουν δείξει συσχέτιση πολλών προβλημάτων υγείας με διαταραχές της ΜΚΠ όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης, η υπέρταση, και άλλες απειλητικές για τη ζωή καρδιαγγειακές παθήσεις. Επίσης η ΜΚΠ δείχνει τα επίπεδα των ορμονών του στρες (κορτιζόλης και αδρεναλίνης). Οι ορμόνες του στρες επηρεάζουν άμεσα την ισχύ του ανοσοποιητικού μας συστήματος με αποτέλεσμα να είμαστε επιρρεπείς σε λοιμώξεις κλπ
Πλέον πολλές ομάδες ποδοσφαίρου, μπάσκετ αλλά και επαγγελματίες αθλητές, χρησιμοποιούν την ΜΚΠ ως δείκτη της ικανότητάς τους να αναρρώνουν μεταξύ των αγώνων και των προπονήσεων. Φαίνεται ότι τα υψηλά επίπεδα ΜΚΠ συνδέονται με τις υψηλές επιδόσεις στο άθλημα της επιλογής τους. Επομένως οι προπονητές και οι γυμναστές μπορούν να έχουν πλέον ένα αξιόπιστο εργαλείο για να ρυθμίζουν τις 2 πιο κρίσιμες παραμέτρους των προπονητικών προγραμμάτων: την ένταση και το χρόνο ξεκούρασης μεταξύ των προπονήσεων.
Για τον μέσο άνθρωπο (και φυσικά τον αθλητή/αθλούμενο), το τεστ ΜΚΠ μπορεί να δείξει: επίπεδα στρες, ενεργειακή κατανομή στα διάφορα όργανα του σώματος, ισχύς αύρας, ισχύς ανοσοποιητικού συστήματος, ρύθμιση νευροφυτικού συστήματος, ψυχοσυναισθηματική κατάσταση, ρυθμό βιολογικής γήρανσης, λειτουργική κατάσταση οργάνων, ροή ενέργειας κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης, ροή ενέργειας στα 7 βασικά chakras, ροή ενέργειας στους 12 βασικούς μεσημβρινούς καθώς και την προτεινόμενη διατροφή και βιοσυντονιστική θεραπεία.
Η μέθοδος αυτή είναι απλή, γρήγορη, ανώδυνη και χωρίς καμία παρενέργεια!.

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

error: Content is protected !!